Vanuit het tienermoederwerking(TiMo)-team ging onze logistiek medewerker haar licht opsteken binnen de residentiële werking (RGW). Eén contextbegeleider nam taken over van onze gezondheidscoördinator en één contextbegeleider ondersteunde de mobiele gezinswerking (MGW).
Door onze ervaringen samen te brengen en met elkaar te delen, zagen we veel gelijkenissen, maar ook verschillen. Deze waren vaak eigen aan iedere werking, door het verschil in doelgroep en de aan-/afwezigheid van een leefgroep. De cliënten bij RGW zijn meer op zichzelf, waardoor de logistiek medewerker een grotere drempel voelde bij cliënten om hulp te vragen tegenover cliënten die in TiMo verblijven. Het is ook heel anders werken wanneer we cliënten residentieel of mobiel begeleiden. Binnen TiMo en RGW kunnen begeleiders ouder-kind-interacties sneller observeren die anders onzichtbaar blijven en hierdoor kort op de bal spelen. Een huisbezoek door begeleiders van MGW is vaak een korte momentopname, waarbij je moet vertrekken uit het verhaal van de ouders.
Als team en organisatie voelen we ons gesterkt door deze leerrijke ervaringen. Kennis en expertise werden uitgewisseld door samen te werken en effectief mee te draaien in elkaars dagelijkse werking. De gewoonte van wisselleren willen we zeker vasthouden in 2021.